Školovanja i obuke

U kompaniji Porsche SCG rade tri trenera za Postprodaju, koji su sertifikovani od strane proizvođača i redovno pohađaju obuke koje organizuje proizvođač u inostranstvu, gde dobijaju informacije  o novim vozilima i tehnologiji, specijalnim alatima i uređajima koji se koriste u servisima. Prikupljena znanja se prilagođavaju uslovima našeg tržišta i zatim se stečeno znanje prenosi mehaničarima i zaposlenima u servisima u dilerskoj mreži, kako bi pravovremeno bili upućeni u novine i osposobljeni za sve vrste servisiranja shodno aktuelnom stanju tehnike.

Školski centar Porsche SCG je savremeno opremljen i ima četiri učionice; dve za teoretsku i dve za praktičnu nastavu. Optimalan broj polaznika po grupi je 10 polaznika.

Kada su u pitanju tehničke obuke školovanje se odvija na tri nivoa te dileri pohađaju osnovne, napredne i ekspertske obuke. Svaki nivo zahteva proveru znanja, redovno se vrši resertifikacija a polaznici obuke od Porsche SCG dobijaju sertifikate za marku vozila koju servisiraju.

Netehničke obuke su namenjene zaposlenima koji se bave različitim segmentima poslovanja u okviru postprodaje. Obuke za servisne savetnike, šefove servisa, za rukovodioce i prodajne savetnike službe rezervnih delova, garancije i brigu o kupcu. Ove obuke obrađuju različite oblasti: komunikacija, upravljanje vremenom, upravljanje servisnim procesima i kvalitetom, psihologija kupca, aktivno savetovanje i faze prodaje, rad s određenim informacionoim sistemima, organizacija skladišta i naručivanje i prodaja delova i dodatne opreme itd.
Posebne obuke se organizuju i za rukovodioce Postprodaje i direktore dilerskih objekata i top-menadžment.