Za lakšu i sigurniju mobilnost djece, štićenike Dječijeg doma Mladost u Bijeloj

2022-06-23

Za lakšu i sigurniju mobilnost dece, štićenike Dječijeg doma Mladost u Bijeloj

Kompanije Porsche Srbija i Crna Gora i Porsche Leasing Crna Gora kontinuirano sprovode aktivnosti koje su usmerene na jedan od osnovnih principa Volkswagen Grupe - preuzimanje odgovornosti za okruženje i društvo u celini.

Ove društveno odgovorne kompanije koje se bave mobilnošću, imaju za cilj da doprinesu lakšoj, boljoj i sigurnijoj mobilnosti, ovog puta štićenicima i kolektivu Dječijeg doma Mladost u Bijeloj. Dječiji dom Mladost je osnovan 1946. godine i trenutno je jedina ustanova u Crnoj Gori koja se bavi zbrinjavanjem dece lišene roditeljskog staranja i dece čiji je razvoj ometen porodičnim prilikama.

,,Jasno nam je da ova ustanova, zbog delatnosti koju obavlja, zauzima veoma značajno mesto u društvu, i da je prioritet njeno nesmetano funkcionisanje i mogućnost da ispuni mnogobrojne humane ciljeve kako bi štićenicima ovog doma pružile što bolje uslove za život i napredovanje. Iz tog razloga smo odlučili da pomognemo i omogućimo lakšu mobilnost deci i njihovim vaspitačima. Odlučili smo da na višegodišnje raspolaganje Domu ustupimo vozilo Volkswagen Transporter Kombi sa devet sedišta, pokrijemo troškove registracije, kasko osiguranja, servisiranja i svih eventualnih popravki. Verujemo da će ovo vozilo učenicima olakšati svakodnevne aktivnosti", izjavio je Miloš Vujanović, generalni direktor kompanije Porsche Srbija i Crna Gora.

"Smatramo da donacija ovog tipa doprinosi kvalitetnijoj svakodnevnici deci i vaspitačima ovog doma. Svi zajedno možemo malim koracima da doprinesemo njihovom razvoju i napretku. Upravo iz tog razloga apelujemo i pozivamo i druge kompanije da im, svako u skladu sa svojim mogućnostima, omogući kvalitetnije uslove života i bolje uslove za razvoj i ostvarenje svojih potencijala i talenata", rekla je Jasmina Janković, zamenica izvršnog direktora Porsche Leasing Crna Gora.

U Dječijem domu Mladost, osim osnovne njege i brige o deci, vaspitači i medicinsko osoblje svakodnevno podržavaju decu u brojnim aktivnostima. Organizuju se dečije radionice, radi se na razvoju talenata i obrazovanja. Dom Mladost je čest domaćin mnogim manifestacijama a Porsche grupacija veruje da će ovo vozilo da pomogne da deca i njihovi vaspitači obiđu neke druge destinacije gradove i kulturne ustanove Crne Gore i steknu nova iskustva. Zahvaljujući tradiciji i iskustvu, Porsche grupacija se trudi da ponudi jedinstvena rešenja za mobilnost i sigurnost dece, a društveno odgovorni rad, poput ovog, predstavlja jednu od kontinuiranih aktivnosti koju sprovodimo u cilju opšte dobrobiti društva u celini.